kolmapäev, 28. september 2011

Poire Hélène e pošeeritud pirn vaniljeparfeega

2 portsjoni
Poire Hélène:
2 pirni
1/4 vanillikauna
1 kaneelikoor
100 g suhkrut
250 g vett
6 g võid
50 g tumedat šokolaadi

Parfee:
2 munakollast
75 g vahukoort
50 g piima
20 suhkrut
1/4 vanillikauna
30 g pistaatsiapähkleid

Pošeeritud pirn:
1. Koori pirnid, aga jäta alles pirni vars.
2. Kuumuta kastrulis keema vesi, vanillikaun, kaneelikoor ja suhkur.
3. Keera kuumus alla ja lase vedelikul vaiksel tulel keeda 5 minutit
4. Pane kastrulisse pirnid ja pane kaas peale.
5. Keeda pirn vaikselt 15 minutit kuni nad on õrnad, aga seisavad ikka veel kindlalt.
6. Tõsta pirnid välja.
7. Jahuta.
8. Keeda vedelik vaiksel tulel 2/3 võrra alla.
9. Jahuta siirup ja aseta külmkappi.
10. Haki pistaatsiapähklid.
11. Sulata šokolaad vesivannil. Tõsta vesivannilt maha.
12. Sega või kuuma šokolaadi sisse.
13. Kasta pirn diagonaalselt pooleldi šokolaadiga ja see omakorda kata pistaatsipähklitega.
14. Tõsta pirnid külmkappi kiletatult.

Vanilliparfee:
1. Vahusta suhkur munakollastega.
2. Kuumuta keemiseni piim, kus on sees vanillikaun. Tõsta jahtuma.
3. Eralda vanillikaunast seemned, sega need piima hulka. Kuivata vanillikaun ja hoia see alles.
4. Kuumuta vesivann.
5. Vispelda piimasegu ettevaatlikult munakollaste hulka.
6. Paksenda munakollase-piima segu vesivannil pidevalt vispeldades, kuni vedela hapukoore konsistentsini.
7. Vahusta vahukoor.
8. Sega puulusikaga vaikselt alt ülesse segades vahukoore hulka muna-piimasegu.
9. Vala parfeesegu vormidesse ja tõsta sügavkülma 3 tunniks.

Serveerimine:
1. Löö vormist välja taldrikule parfee.
2. Parfeele lisa kuivatatud vanillikauna riba.
3. Aseta taldrikule pirn.
4. Viimasena lisa kaste.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP