neljapäev, 15. september 2011

Kiievi kotlet valge veini-võikastme, basmati riisi ja köögiviljawokiga


1 portsjon
kiievi kotlet:
250 g tiivakondiga kanafilee
20 g maitsevõi
100 g riivsai
40 g jahu
1 tk muna
40 g piim
sool, jahvatatud pipar

maitsevõi:
20 g taluvõi
3 g küüslauk (väike küüs)
2 g till
2 g murulauk
10 g jahu või veeretamiseks
keedetud basmati riis 100 g:
40 g basmati riis
300 g vesi
2 g ingver
20 g või
köögiviljawok:
54 g tsukiini
40 g kollane paprika
40 g punane paprika
3 g pesto
8 g õli

valge veini-võikaste 100 g:
48 g šalottsibul
80 g valge vein
100 g kanapuljong
80 g või
sool, värskelt jahvatatud must pipar

balsamico siirup:
50 g balsamico äädikas
25 g suhkur

kiievi kotlet:
1. eralda broilerist rinnafilee koos naha ja tiivakondiga. eralda ülejäänud tiib peale fileepoolse kondiotsa. eemalda nahk, puhasta tiivakondiots lihast, eemalda sisefilee. lõika suur filee kaalu. vasarda sisefilee ja kondiotsaga suur filee läbi toidukile lihavasara sileda poolega nii, et filee paksus jääks umbes 4 mm ja fileest saaks pärast keerata otstest pisut peenema rulli. maitsesta filee pind soola ja natukese pipraga. hoia liha külmkapis, kuni valmistad maitsevõi (vt allpool).
2. klopi muna piimaga lahti, maitsesta soola ja pipraga.
3. keera maitsevõi vasardatud sisefileesse ning sisefilee keera omakorda suure filee sisse. paneeri jahus, siis kasta muna-piimasegusse ja siis paneeri riivsaias. tõsta pooleks tunniks külmkappi ning korda siis paneerimist samas järjekorras. hoia küpsetamiseni külmkapis (vahepeal valmista lisandid).
4. prae kuumal pannil rohkes õlis kiievi kotlet ümberringi kuldseks, tõsta ahju järelküpsema.

maitsevõi:
1. võta või toatemperatuurile seisma, haki till ja murulauk, purusta küüslauk. sega kõik omavahel läbi.
2. vormi piklikuks silindriks, veereta jahus ja aseta külmikusse ootele.

Keedetud riis:
1. keeda riis.
2. enne serveerimist koori ja tükelda ingver ning kuumuta see võis läbi, lisa nõrutatud riis ja kuumuta pidevalt segades.

köögiviljawok:
1. pese ja puhasta köögivili, lõika ribadeks või kuubikuteks.
2. prae kiirelt kuumas õlis, maitsesta pesto ja soolaga.

valge veini-võikaste:
1. tükelda šalottsibul, pane koos veini ja kanapuljongiga tasasele tulele keema, kuni segu on poole võrra alla keenud. püreeri.
2. enne serveerimist lisa väikesed võitükikesed samaaegselt kastet pidevalt saumiksriga vahustades. rohkem keeta ei tohi!

balsamico siirup:
1. keeda äädikas ja suhkur tasasel tulel poole võrra alla, jahuta.

serveeri kiievi kotlet riisi, wokitud köögiviljade ja valge veini-võikastmega ning kaunista balsamico siirupiga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP