neljapäev, 15. september 2011

Lillkapsa kreemsupp


2 portsjoni
tooraine:
200 g lillkapsas
15 g või 82%
45 g porru valge osa
13 g nisujahu
400 g kanapuljong
30 g rõõsk koor 30%
munakollane
kaunistuseks koriandrileht ja koriandrimaitseline oliiviõli
sool, pipar

tehnoloogia:
1. puhasta lillkapsas. eralda 5 hästi väikest lillkapsaõisikut, mis läheb eraldi kaunistuseks supi keskele. keeda kõik õisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks, tõsta väikesed õisikud kaunistuseks kõrvale.
2. lase kanapuljong keema (tegelikult võiks kasutada köögiviljapuljongit, aga meil oli parasjagu valmis keedetud kanapuljong).
3. pese ja haki porru valge osa.
4. kuumuta võis porru, ära pruunista. lisa nisujahu, kuumuta segades läbi (blond roux). jahuta segu pisut maha, lisa kuum puljong. keeda madalal kuumusel 10 minutit. lisa lillkapsas, keeda veel 10 minutit. püreeri saumiksri või blenderiga. tõsta uuesti pliidile, lisa 20 g rõõska koort, kuumuta keemiseni.
5. klopi munakollane lahti 10 g rõõsa koorega, lisa pisut jahtunud supile. kuumuta max 70 kraadini pidevalt vispeldades, et munakollane ei jääks tükki (kõige lõpus võib veel vispeldada sisse ka väikesed võitükid - nii ei teki supile nahka ja pind jääb ilus läikiv).
6. serveeri soojade väikeste lillkapsaõisikute, koriandrilehe ja maitseõliga (lihtsa maitseõli jaoks püreeri koos oliiviõliga koriandrilehed ning kurna saadud segu läbi sõela).

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP