neljapäev, 15. september 2011

Täidetud kanakoib suitsu-paprikakastme, kartuli-murulaugupüree, selleri, porgandite ja astelpajusiirupiga


1 portsjon
Täidetud kanakoib:
1 kanakoib
5 g rosinaid
14 g õunu
10 g kuivatatud virsikuid
12 g tumedaid viinamarju
2 g värsket basiilikut
sool, pipar

Astelpajusiirup 30 g:
60 g astelpajumahla
25 g suhkrut

Suitsupaprikakaste 100 g:
106 g punast paprikat
24 g šalottsibulat
10 g tomatipastat
150 g kanapuljongit
50 g valget veini
suhkur, sool, pipar
suitsulaaste (savu)

Köögivili:
65 g varssellerit
75 g porgandit

Kartuli-murulaugupüree 120 g:
103 g kooritud kartulit
3 g murulauku
20 g võid
30 g piima
suhkur, sool

Valmistamine:
1. Pese sooja veega rosinad, nõruta. Koori ja tükelda õun brunoise kuubikuteks. Tükelda ka virsikud ja viinamarjad (eralda seemned). Haki basiilik. Sega täidiseained omavahel. 
2. Eralda kanakoival suurem kont, väike jalapoolne kont jäta alles. Vasarda kergelt liha läbi toidukile. Maitsesta seespoolt soola ja pipraga. Täida õõnsus ja seo nööriga nagu rulaad. Tõsta kiletatult külmkappi.
3. Keeda astelpajusiirup. Selleks võta astelpajumahl ja suhkur ning keeda tasasel tulel 1/2 kokku.
4. Pese ja lõika paprika neljaks, eralda seemnekoda ja varreosa. Pane suitsupott pliidile kuumenema. Selleks pead võtma aurutuspoti, vooderdama põhja fooliumiga ja valama sinna suitsutuslaaste.Tõsta peale aukudega pott ja sule kaanega. Kuumuta, nüüd tõsta aukudega potti paprikad, suitsuta umbes 5 minutit. Tõsta pott pliidilt, eemalda paprikad. Tükelda šalottsibul, kuumuta õlis sibul, lisa tomatipasta, vala peale vein ja puljong. Keeda kaanega kaetult vaiksel tulel kuni paprika on hästi pehme. Püreeri, suru läbi sõela ja paksenda kergelt heleda kastmepaksendajaga. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
5. Pane keema kartul püree jaoks.
6. Prae kuumas õlis kanakoib mõlemalt poolt, tõsta ahju järelküpsema.
7. Lõika varssellerist poolviltused jupid, 3 tükki.
8. Pese ja koori porgand, lõika 3 jämedat kangi.
9. Pane köögiviljad külmkappi.
10 Kuumuta pliidil piim koos võiga, kurna kartul, suru kahvliga puruks, lisa piima-võisegu, vahusta miksriga ülesse, lisa hakitud murulauk. Tõsta pritskotti.
11. Keeda köögivili al denteks.
12. Serveeri praad.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP