reede, 16. september 2011

Crème brûlée ehk brüleekreem


2 portsjoni
tooraine:
200 g rõõsk koor 30%
2 tk munakollane
25 g suhkur
1/4 vaniljekauna
5 g suhkur karamellistamiseks

tehnoloogia:
1. pane ahi sooja 163 kraadi juurde.
2. eralda munakollased valgetest, lisa kollastele suhkur ja klopi vispliga läbi, ära vahusta.
3. kuumuta rõõsk koor koos vanillikaunaga keema, võta tulelt, jahuta pisut maha, eralda vanillikaun. lõika vanillikaun pooleks ja kaabi selle sisu koore sisse.
4. vala rõõsk koor munakollastele peale samal ajal vispliga segades, vala ramekinidesse (portselanist vormid).
5. kuumuta vesivanni jaoks vesi keemiseni ja aseta ramekinid vesivanni nii, et vesi ulatuks kolmveerandini vormide kõrgusest. kata fooliumiga, tee sellesse paar auku ja tõsta ahju umbes 30 minutiks. olenevalt ahjust võib igaks juhuks kontrollida vahepeal - mass peab raputades värelema (keskeltpoolt rohkem).
6. jahuta ja tõsta külmkappi. serveerimisel raputada kreemile õhuke kiht suhkrut ja põletada kiht gaasipõletiga karamelliks.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP