kolmapäev, 21. september 2011

Lepalaastul suitsutatud sea sisefilee võrkkelmes punase veini kastme, kartulipirni ja täidetud köögiviljadega


1 portsjon
Seafilee:
180 g sea sisefileed
30 g võrkkelmet
5 g toiduõli
Värskelt jahvatatud meresoola ja musta pipart
Lepalaaste e savu

Punase veini kaste:
50 g punast kuiva veini
75 g veisepuljongi kontsentraati
19 g porgandit
10 g võid
30 g mugul- või šalottsibulat
Sool, suhkur, pipar

Kartulipirn:
153 g kooritud kartulit
30 g võid
1 väike muna
20 g piima
40 g riivsaia
30 g jahu
Toiduõli fritüürimiseks
1 spagett

Täidetud köögiviljad:
1 Väiksem tomat
1 šampinjon
1 tsukiini

Seeneduxelles:
75 g šampinjone
36 g mugul või šalottsibulat
20 g võid
2 g värsket tüümiani
3 g värsket peterselli
Sool, pipar

Valmistamine:
1. Puhasta seafilee kelmetest, lõika portsjon kaalu, määri õliga ja maitsesta.
2. Keera seafilee võrkkelmesse. Siin ka sea võrkkelmest pilt, kui keegi varem näinud pole:

3. Pane suitsupott hakkama. Vaja läheb aurutuspott, poti põhja katad fooliumiga, paned peale umbes 2 krralikku peaotäit lepalaaste (ehk savu) ja pritsid vähese veega. Pane pott kaanega kaetult pliidile ja kuumuta nii kaua kuni on mõnus suitsulõhn hakanud tulema.
4. Suitsuta liha potis 5-10 minutit, olenevalt kui tugevalt suitsu maitset soovid. Tõsta seejärel kõrvale (võid panna ka marinaadi veel mõneks ajaks, marinaadi võib teha enda maitse järgi), pärast praed pannil ja küpsetad ahjus üle.
5. Valmista kartulipirn. Selleks keeda kartul, purusta, lisa kuum või, maitsesta üle. Jära natukeseks jahtuma ja peale jahtumist vormi kartulipudrust pirnid. Paneeri neid esmalt jahus, siis lahtiklopitud muna-piimasegus ning viimaks riivsaias. Vormi nüüd uuesti üle, kui pirn oma kuju natukene kaotas. Suru spagetijupp "pirni" varreks. Tõsta kaetult külmkappi ja hiljem friteerid kuumas õlis.
6. Valmista täidetud köögiviljad. Selleks valmista kõigepealt seeneduxelles, mis läheb kõikide köögiviljade täidiseks. Puhasta šampinjonid pintsliga, haki peeneks. Koori sibul ja tükelda brunoise (väikesteks) kuubikuteks. Haki värske ürdid. Prae võis esmalt sibulat 3 minutit, siis lisa seened ja prae veel 5 minutit. Maitsesta ja lisa hakitud ürdid. Lase segul jahtuda.
7. Pese tomat. Lõika katus maha (kui on väga suur tomat võid teha laevukese või miskit muud sobiva suurusega) ja eemalda pehme sisu. Jäta pahupidi nõrguma. Maitsesta seest soolaga.
8. Tsukiinist lõika tünn (3-7 cm kõrgune, jällegist vastavalt soovile), eemalda sisu, nii et põhi jääks terveks. Maitsesta soolaga.
9. Tervest šampinjonist eralda vars.
10. Jaga seeneduxelles köögiviljadesse. Tõsta kaetult külmkappi.
11. Valmista kaste. Selleks pese ja koori porgand. Koori ja tükelda sibul, Kuumuta võis porgandikuubikud, lisa sibul, kuumuta 5 minutit, kuid ära pruunista, lisa vein, keeda vaikselt 3 minutit. Nüüd lisa puljong, keeda hästi tasasel tulel kuni alles jääb pool kastme kogusest. Suru kaste läbi peene sõela.
12. Prae liha pannil ja tõsta ahju küpsema koos täidetud köögiviljadega 5-7 minutiks. Kartulipirn friteeri.
13. Serveeri.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP