kolmapäev, 28. september 2011

Kõrvitsaorsoto räimevõileivaga

2 portsjoni
Kõrvitsaorsoto:
200 g kõrvitsat
500 g köögiviljapuljongit
150 g odrakruupe
50 g sibulat
10 g küüslauku
40 g võid
80 g valget kuiva veini
50 g merevaiku
sool, pipar
oliiviõli

Räimevõileib:
2 viilu leiba
80 g räimefileed
30 g oliiviõli
40 g sidrunit
10 g võid
sool, pipar

Kõrvitsaorsoto:
1. Pese kruubid külma veega.
2. Aja vesi keema ja pane kruubid keema. Keeda tasasel tulel 20 minutit.
3. Kui kruubid on piisavalt pehmenenud, kurna.
4. Koori sibul ja küüslauk. Haki brunoisekuubikuteks.
5. Kuumuta õli paksupõhjalises potis, lisada küüslauk ja pool sibulat ning hauta väiksel kuumusel 10-15 minutit, nii et köögiviljad ei pruunistuks.
6. Koori kõrvits ja lõika mirepoix kuubikuteks.
7. Lisa kõrvitsakuubikud potti, passeeri kergelt.
8. Vala peale 1/5 puljongist, et kataks kergelt kuubikuid ja hauta tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kõrvitsad on pehmed, kurnata vedelik ja püreerida.
9. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
10. Kuumuta potis puljong ja hoia see väiksel tulel kuumas.
11. Kuumuta pannil või ja lisa sinna varem tükeldatud sibulad ja passeeri neid vaikselt, nii e nad ei pruunistuks vaid muutuksid kergelt kuldseks ja läbipaistvaks.
12. Lisa pannile odrakruubid ja kuumuta neid pannil puulusikaga pidevalt segades 2-3 minutit, tähtis on et neil oleks ühtlane temperatuur.
13. Lisa pannile vein ja lase alkoholil ära aurustuda, aegajalt segades.
14. Alusta puljongi lisamist kulp haaval. Sega pidevalt ja oota kuni puljong on peaagu täielikult kruupidesse imendunud ja siis lisa järgmine kulbitäis. Jätka niimodi 15 minutit kuni kruubid on paraja pehmusega.
15. Sega kõrvitsapüree orsoto hulka ja kuumuta. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
16. Võta pann tulelt ja lase jahtuda minut aega. Sega kiiresti sisse merevaik.

Kiluvõileivad:
1. Pressi sidrunist mahl, lisa hulka oliiviõli.
2. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
3. Pane räimefileed kaheks tunniks marinaadi.
4. Lõika leivalt ääred. Lõika viilud pooleks, et moodustuksid ristkülikud.
5. Rösti leibu 3 minutit eelkuumutatud ahjus 180 kraadi C juures. Jahuta.
6. Määri leibadele peale või ja aseta peale marineeritud räimefileed.

Serveerimine:
1. Serveerida orsoto eelsoojendatud supitaldrikus.
2. Serveerida koos kiluvõileibadega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP