kolmapäev, 7. september 2011

Spinatipirukad

10 väikest või 4 suurt pirukat
1 kogus pärmitaignat

Spinatitäidis:
1 muna
5 g seedermänniseemneid
24 g värsket spinatit
200 g vett
5 g soola

Pintseldamiseks:
1 muna
10 g vett

Valmistamiseks:
1. Valmista pärmitaigen, mille retsepti leiad siit.
2. Keeda muna, jahuta, koori ja haki.
3. Rösti ahjus 180 kraadi juures või kuumal pannil seedermänniseemned. Haki.
4. Blanšeeri värske spinat keevas soolaga maitsestatud vees lühiajaliselt (10 sekundit umbes) ja tõsta jäävette, et küpsemisprotsess peatada. Nõruta ja haki. Sega kokku keedetud muna ja hakitud pähklitega.
5. Raputa lauale jahu, rulli taigen lahti. Löö vormi abil välja ümarad kettad (umbes 8-10 cm läbimõõdult). Tõsta keskele täidis, suru ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad ahjuplaadile, lase soojas 10 minutit järelkerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadi juures ahjus kuldse värvuseni.
6. Serveeri pirukad selitatud konsomeega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP