reede, 9. september 2011

Kõrvitsakreemsupp suitsujuustuga



2 portsjoni
Toorained:
200 g muskaatkõrvitsat (või tavaline)
30 g kooritud kartulit
40 g õuna
3 g ingverit
24 g mugulsibulat
22g suitsujuustu
5 g kõrvitsaseemneid
kõrvitsaseemneõli
300 g kanapuljongit
2 g värsket koriandrit
20 g võid
1 g karrit
20 g 35% rõõska koort
8 g nisujahu

Valmistamine:
1. Koori ja puhasta kõrvits, lõika kuubikuteks. Koori õun ja eralda südamik, tükelda kuubikuteks. Koori ja haki ingver peeneks. Koori mugulsibul ja lõika väikesteks kuubikuteks.
2. Rösti kõrvitsaseemned. Haki.
3. Riivi suitsujuust, tõsta kaetult külmkappi.
4. Lase kanapuljong keema.
5. Samal ajal kui kanapuljong soojeneb kuumuta võis sibul, ingver, kõrvits ja õun, kuumuta ka karrit võis. Lisa nisujahu, kuumuta läbi (blond roux). Jahuta natukene segu maha, lisa kuum puljong ning kartulikuubikud. Keeda madalal kuumusel kuni köögiviljad on pehmed. Püreeri saumikseriga (vala köögiviljad teise potti ja peale vala alguses natukene üle poole puljongi, kui peale kokku mikserdamist on liiga paks, siis saad vähehaaval puljongit juurde segades vedelamaks teha kuni on paraja paksusega). Tõsta uuesti pliidile, lisa 20 g rõõska koort ja kuumuta keemiseni.
6 Serveeri supitaldrikus, lisa suitsujuust supi keskele, puista peale hakitud kõrvitsaseemned ja hakitud koriander. Võid supile tilgutada ka kõrvitsaseemneõli.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP