kolmapäev, 7. september 2011

Muna-peekonipirukad

10 väikest või 4 suurt pirukat
1 kogus pärmitaignat

Muna-peekonitäidis:
1 muna
70 g suitsupeekoni
24 g mugulsibulat
5 g toiduõli
must jahvatatud pipar
2 g murulauku

Pintseldamiseks:
1 muna
10 g vett

Valmistamine:
1. Valmista pärmitaigen, mille retsepti leiad siit.
2. Keeda muna, jahuta, koori ja haki.
3. Ribasta peekon, koori ja tükelda mugulsibul. Prae peekon õlis, lisa sibul, maitsesta pipra ja hakitud murulauguga.
4. Raputa lauale jahu, rulli taigen lahti. Löö vormi abil välja ümarad kettad (umbes 8-10 cm läbimõõdult). Tõsta keskele täidis, suru ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad ahjuplaadile, lase soojas 10 minutit järelkerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 180 kraadi juures ahjus kuldse värvuseni.
5. Serveeri pirukad selitatud konsomeega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP