neljapäev, 18. november 2010

Kitsejuustu panna cotta krõbeda peekoni ja värske salatiga


1 portsjon
Panna cotta:
110 g kitsejuustu
40 g 35% rõõsk koort
40 g piima
4 g želatiini
30 g vett

Paprika coulis:
190 g punast paprikat
48 g mugulsibulat
100 g vett
1/4 kanapuljongi kuubikut
3 g küüslauku
20 g võid
10 g tomatipastat
4 g želatiini
24 g vett
suhkur, sool, valge pipar, balsamico äädikas

Krõbe peekon:
50 g viilutatud tooruitsupeekoni
10 g õli

Värske salat:
30 g punaseid kirsstomateid (2 tk)
10 g rucolat
20 g Lollo Rossot
20 g jääsalatit

Salatikaste:
15g oliiviõli
10 g leiget vett
2 g valge veini äädikat
2 g vedelat dijoni sinepit
mesi, sool, pipar

Paprika coulis:
Pese paprika, lõika sektoriteks, puhasta seemnetest, pane ahju röstima 200C juurde, kuni nahk on suhteliselt mustaks läinud. Võta välja, lase jahtuda, koori nahk maha. Tükelda brunoise (väikesteks) kuubikuteks koos sibula ja küüslauguga. Kuumuta võis köögivili, lisa tomatipasta, siis vala peale veest ja puljongikuubikust valmistatud puljong. Hauta pehmeks, püreeri, suru läbi sõela. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja balsamico äädikaga. Paisuta želatiin külma veega, sulata vesivannil ja lisa paprika püreele. Võta silikoonvorm, määri külma veega. Vala põhja 0,5 - 1 cm seda püreed ja tõsta külmkappi tarretuma.

Kitsejuustu panna cotta:
Koori kitsejuust. Pehmet sisu peab jääma vähemalt 70 g. Aja rõõska koor ja piim kuumaks, lisa sinna murendatud kitsejuust, vispelda kuni juust sulab. Kurna läbi sõela. Paisuta želatiin vees, sulata vesivannil ja ühendada see seguga. Valasegu punase kihi peale. Pane külmkappi tarduma.

Värske salat:
Valmista salatikaste vispeldades kõik ained kokku. Peekonil lõika ära kamar, ribasta, prae pannil krõbedaks. Vala paberi peale. Valmista värske salat: pese toorained, poolita kirsstomatid, rebi lehed, sega läbi salatikastmega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP