neljapäev, 18. november 2010

Kartuli-porrulaugu veloute` supp suitsuseakoodi ja toorjuustuknelliga


1 portsjon
200 g suitsuseakooti
200 g vett
5 g liha puljongikuubikut

Supp:
30 g kooritud kartulit
40 g porrulauku
10 g juursellerit
10 g sibulat
2 g küüslauku
20 g võid
5 g köögiviljapuljongikuubikut
130 vett
sool, must pipar

Hele põhikaste:
100 g hele kanapuljong
6 g nisujahu
6 g võid
15 g kohvikoort
sool, pipar

Toorjuustuknell:
20 g creme bonjouri
5 g 35% rõõsk koort
must jahvatatud pipar

natuke lehtpeterselli


Valmistamine:
1. Keeda suitsuseakoot puljongis (vesi+kuubik). Jahuta, rebi liha pikkadeks kiududeks.
2. Valmista hele põhikaste.
3. Valmista kartuli-porrulaugu püree. Selleks prae võis pestud, kooritud ja tükeldatud (brunoise) köögivili, vala peale puljong (vesi+kuubik), lisa kartul. Keeda pehmeks. Püreesta, hõõru läbi sõela. Ühenda heleda põhikastmega. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Tee valmis toorjuustuknelli mass. Selleks vahusta koor koos toorjuustuga, maitsesta musta pipraga.
5. Serveeri nii: suru ümara metallvormi abil lihakiud supitaldriku keskele, jäta vorm alles, siis vala supp. Võta ettevaatlikult vorm ära. Suppi tohib olla nii palju, et liha on pool väljas. Tõsta lihale toorjuustuknell. Kaunista lehtpeterselli oksaga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP