neljapäev, 18. november 2010

Krevetitimbal ja Hollandi kaste

1 portsjon
timbal:
100 g krevette
50 g toorjuustu
5 g tšillikastet
50 g sidrunit
5 g basiilikut
5 g murulauku v peterselli
10 g oliiviõli
5 g kartulijahu aka kartulit2rklist
50 g keefirit
1 munakollane
1 munavalge


hollandi kaste ehk sauce hollandaise:
1 munakollane
80 g võid
soola
140 g vett
5 g sidrunimahla
2 musta pipratera
5 g mugulsibulat


50 g saia (serveerimiseks, võib nt röstida)

timbal:
sega kokku toorjuust, tšillikaste, riivitud sidrunikoor (lisa seda siiski maitse järgi), basiilik, hakitud murulauk või petersell, oliiviõli, kartulijahu, keefir, muna, sool ja pipar.

lisa krevetid ja sega.

klopi munavalge kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult segu hulka. (mina seda sammu ei teinud kogemata, vaid segasin kloppimata munavalge timbalimassi ning minu ja heili omad seisid ainsatena pärast koos. point: ehk on parem mitte vahustada munavalget?)

täida kaks vormi seguga ning tõsta need vesivanni keevasse vette (kas ahju või potti pliidile). kata vesivann fooliumiga ja keeda 20-25 minutit.

hollandi kaste:
keeda reduktsioon veest, sidrunimahlast, terapiprast (kasutasime musta asemel rohelist) ja toorest tükeldatud mugulsibulast, kuni vedelikku on alles 2/3 algsest mahust. kurna ning jahuta.

samal ajal selita võid - sulata see vähimal kuumusel ja riisu õrnalt pealt vahtu. keeda pisut veel ja siis jäta 20 minutiks selgima, et sade vajuks põhja.

jahtunud reduktsioon vala peale munakollasele, tõsta segu vesivanni ja vispelda pidevalt kuni paksenemiseni (see käib üpris kähku, ole tähelepanelik). siis tõsta segu tulelt ja vispelda jaokaupa hulka selitatud või - kogu või ei pruugigi ära kuluda. maitsesta soolaga.
kaste peaks jääma ühtlast helekollast värvi ja maitselt olema kergelt hapukas (mereandide juurde ikkagi ju =))

serveeri timbalid taldrikul kuuma hollandi kastmega.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP