kolmapäev, 12. jaanuar 2011

Kakao-kohupiima rullbiskviit maasikakastmega

4 portsjoni
biskviiditaigen:
3 muna
100 g suhkrut
30 g kartulijahu
30 g nisujahu
20 g kakaod
2 g küpsetuspulbrit

50 g metsapähkleid

täidis:
100 g maasikaid
150 g vahukoort
150 g kohupiima
vanillisuhkrut
tuhksuhkrut

kaste:
100 g maasikaid
50 g tuhksuhkrut

valmistamine:
1. valmista biskviittaigen (vahusta munakollased suhkruga, kuni suhkur on sulanud; vahusta eraldi munavalged - võid pisut soola lisada, et need läheksid lihtsamini vahtu; sega jahu, tärklis, küpsetuspulber ja kakao; siis sega pool kuivainete kogusest munakollase vahu sekka ning lisa ka osa munavalgevahtu, kui need on segunenud, lisa ülejäänud ained ettevaatlikult segades ja vajadusel aegamööda)
2. kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja vala segu sellele. aja laiali suhteliselt õhukeselt, et hiljem oleks valmis kooki lihtsam rulli keerata.
3. eelsoojenda ahi 200 kraadini ning pane taigen 5-6 minutiks ahju küpsema.
4. samal ajal rösti metsapähklid nt pannil ja purusta need siis väikesteks tükkideks. siis lõika plaadisuurune tükk küpsetuspaberit ja aja sellele laiali pähklipuru koos veidikese suhkruga.
5. keera valmis koogipõhi pähklipuruga küpsetuspaberile kummuli, eemalda küpsetamisel kasutatud paber koogi küljest ning keera biskviit koos pähklipuruga rulli ja lase jahtuda.
6. valmista täidis (vahusta vahukoor, püreeri maasikad ja sega kõik kohupiima hulka, maitsesta tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga). keera biskviit rullist lahti ja aseta täidis põhjale.
7. keera rulli ja lase pisut tõmmata.
8. valmista maasikakaste ning serveeri rullbiskviit koos kastmega.

nipp: biskviiti võib enne täidisega katmist immutada vähese vedelikuga - näiteks mahlaga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP