pühapäev, 23. jaanuar 2011

Täidetud sealiharull saiaklimpide, köögivilja-koorekastme ja savoikapsarulliga

1 portsjon
Sealiharull:
120 g seasisefileed
20 g punast paprikat
15 g porrulauku
30 g porgandit
15 g toorsuitsupeekoni
5 g võid
sool, pipar

Saiaklimbid:
120 g saia
120 g piima
1 muna
40 mugulsibulat
50 g jahu
2 g peterselli
15 g võid
sool, pipar

Köögivilja-koorekaste:
12 g varssellerit
25 g porgandit
24 g mugulsibulat
10 g suhkrut
10 g õli
50 g rõõsk koort
40 g valget veini
40 g vett
sool, pipar

Savoikapsarull:
1 leht savoikapsast
25 g porgandit
22 g tsukiinit
26 g paprikat
15 g toorjuustu
10 g õli
10 g võid
sool, pipar, sinep

Sealiharull:
1. Pese ja koori köögiviljad ning lõika 3 mm jämedused ribad.
2. Ribasta peekon ja aseta kuumale pannile, lisa valmimis järjekorras köögiviljad, kuumuta ja maitsesta.
3. Puhasta sisefilee kõõlustest, vasarda kergelt ja maitsesta soola ja pipraga.
4. Jahtunud peekon ja köögiviljad asetada lihaviilule, keerata rulli ja kinnitada tikuga.
5. 20 minutit ennem serveerimist pruunista rull kergelt kuumal pannil võis ja pane 15. minutiks 180. kraadi juures ahju.

Saiaklimbid:
1. Lõika saial koorik, tükelda kuubikuteks, kuivata ahjus 180 kraadi juures 5-10 minutit.
2. Soenda piim.
3. Koori ja tükelda mugulsibul väikesteks kuubikuteks. Passeeri sibul võis.
4. Pese ja haki petersell.
5. Vala kuivanud saiakuubikutele peale soe piim, lase natukene liguneda. Lisa lahtiklopitud muna, sega juurde praetud sibul, hakitud petersell, jahu ja maitseained. Sega ühtlane mass.
6. Sellest massist veeretad pallid, neid keedad soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit ja ennem serveerimist lõikad viiludeks, praed kergelt kuumal pannil võis ja serveerid. Võid üle valada ka sulavõiga.

Köögivilja-koorekaste:
1. Pese, koori ja tükelda köögivili keskmisteks kuubikuteks.
2. Kuumuta tükeldatud köögivili õlis, lisa suhkur, kuumuta veel. Lisa valge vein ja vesi.
3. Hauta kaane all vaiksel tulel pehmeks. Püreeri, suru läbi sõela.
4. Tõsta uuesti tulele ja lisa rõõsk koor, keeda natuke alla ja maitsesta soola, pipra ja sinepiga.

Savoikapsarull:
1. Eralda savoikapsast üks terve leht, keeda lehte soolaga maitsestatud vees mõni minut.
2. Vasarda kergelt rootsu osa.
3. Täidise jaoks pese paprika ja tsukiini ning pese ja koori porgand ja tükelda kõik ribadeks.
4. Prae köögiviljaribad õlis kergelt läbi, maitsesta soola ja pipraga.
5. Sega praetud ribadele hulka toorjuust.
6. Keera täidis lehe sisse rulli või kasuta ümarat metallvormi ja tee pätsike.
7. Vala üle sulavõiga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 3-5 minutit.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP