esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Riisivormiroog jõhvikakisselliga


1 portsjon
Riisivorm:
30 g riisi
70 g vett
40 g piima 
1 muna
10 g suhkrut
1 g vanillisuhkrut
20 g rosinaid
20 g võid
10 g riivsaia
sool, suhkur pudru keetmiseks

Jõhvikakissell:
70 g jõhvikaid
170 g vett
30 g suhkrut
10 g kartulitärklist
20 g külma vett
suhkrut peale raputamiseks

Valmistamine:
1. Pane vesi keema, pese riis leige veega, nõruta. Keeda riis soola ja suhkruga maitsestatud vees poolpehmeks, lisa piim. Keeda vaiksel tulel pidevalt segades kuni riis on pehme. Maitsesta vanillisuhkruga. Pese rosinad leige veega, nõruta, seega kuuma pudru sisse. Lase jahtuda. Vahusta munakollane suhkruga ja valge vahusta ka eraldi tugevaks vahuks. Sega esmalt riisipudruga munakollasevaht ja siis õrnalt vahustatud munavalge. Vala võiga määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi. Raputa riivsaia peale ja natuke võitükikesi ka. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit.
2. Suru jõhvikad katki ja pressi läbi sõela. Pane sõelale jäänud kestad keema veega. Keeda, kurna, viska kestad ära, lisa keeduveele suhkur, keeda veel 1 minut. Võta tulelt ära ja paksenda külma veega segatud kartulitärklisega. Kuumuta pidevalt segades, kuni kissell pakseneb (ära lase keema!). Lisa jõhvikapüree, sega ja jäta jahtuma. Raputa peale natuke suhkrut, et ei tekiks nahka.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP