kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Alaska


4-5 portsjoni
Biskviittaigen:
2 muna
2 spl jahu
2 spl suhkrut

Meringue:
3 munavalget
60 g vett
300 g suhkrut
0,5 tl sidrunhapet

Puuviljad:
60 g pirni
60 g kiivit
60 g banaani
40 g viinamarju

Jäätisepallid (jäätis võib olla vabalt valitud - soovitame aga pistaatsiajäätist)

Valmistamine:
1. Valmista meringue. Õpetuse leiab siit.Valmistusviis jääb kõik samaks, ainult asendad kogused siin retseptis olevatega.
2. Biskviittaigna valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta seda 2/3 suhkruga, munavalge vahusta 1/3 osa suhkruga. Lisa vahustatud munakollastele esmalt kolmandik munavalgevahust, seejärel puista läbi sõela kergelt segades juurde jahu. Sega ettevaatlikult hulka ülejäänud munavalgevaht. Aja segu ühtlaselt küpsetuspaberile laial, paksus vähemalt 0,5 cm. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 5 minutit, jälgi aega, vajadusel lisa juurde. Võta ahjust välja ja jäta jahtuma. Pärast löö ümaraid kettaid põhjaks (peaks saama vähemalt neli umbes 7. cm läbimõõduga ketast - peab nii suur olema et jäätisepall ilusti peal oleks).
4. Pese ja lõika puuviljad viiludeks (3-4 mm).
5. Tõmba jäätisest pall ja kata tükeldatud puuviljadega, kata tihedalt merringuga (kasuta pritskotti ja tüllet). Pane eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde, kuni tipud muutuvad tumedaks (umbes 5 minutit). Serveeri kohe.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP