neljapäev, 6. jaanuar 2011

Sous vide meetodil küpsetatud kanafileerull beurre blanc kastme, metsiku riisi, jõhvikate ja karamellistatud sibulatega


1 portsjon
150 g vett
5 g kanapuljongikuubikut
40 pikateralist riisi
30 g metsikut riisi
48 g punast sibulat
15 g margariini
20 g jõhvikaid
10 g fariinsuhkrut

Kanarull:
120 g kanafileed
2 basiiliku lehte
sool, pipar
30 g viilutatud toorsuitsupeekoni

Beurre blanc kaste (100g):
36 g šalottsibulat
60 g kuiva valget veini
30 g vett
1/3 kanaliha puljongikuubikut
60 g võid
sidrunit
sool, pipar
hakitud värsket basiilikut

Valmistamine:
1. Valmista kanarull. Selleks haki üle kaalu olev kanaliha hästi peeneks. Maitsesta soola ja pipraga. Keera see basiiliku lehtede sisse. Kanafilee vasarda kergelt, tõsta täidisega basiiliku leht kanafilee keskele ja keera rulli kile abil. Keera peekonisse. Keera kile otstest kinni nagu komm ja seo otsast sõlme. Pane auruprogrammile 2 tunniks 63 kraadi juures.
2. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong.
3. Lisa pikateraline riis ja metsik riis.
4. Kuumuta uuesti keemiseni, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 20 minutit, kuni riis on pehme. Kurna ja pese kuuma veega läbi.
5. Sulata pannil margariin ja lisa viilutatud punane sibul ja fariinisuhkur, kuumuta kuni sibul on pehme. Tasasel tulel kuumuta sibulaid tihti segades umbes 20 minutit, kuni sibulad on karamellikarva.
6. Lisa jõhvikad, kata pann kaanega ja kuumuta nõrgal kuumusel 10 minutit.
7. Kastme valmistamine: keeda tükeldatud šalottsibulad puljongi-veini segus pehmeks (vaiksel tulel). Keeda peaaegu 1/2 alla. Selita või. Püreeri saumikseriga sibul vedelikuks. Lase läbi sõela. Tõsta uuesti tulele, maitsesta soola, pipra ja vähese sidrunimahlaga. Klopi vispliga juurde niristades selitatud või. Lisa hakitud värske basiilik.
8. Võta kana ahjust välja, eralda kile, prae pannil õlis kergelt pruunikaks, lõika lahti. Serveeri kastme, riisi ja jõhvika-karamellsibula seguga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP