pühapäev, 5. juuni 2011

Köögiviljapitsa



1 pitsa

toorained:
65 ml käesoe vesi
13 g presspärm
50 g graham-jahu ehk täistera nisujahu
75 g nisujahu 550
10 g Extra Virgin oliiviõli
sool
suhkur
pitsamaitseaine või vahemere ürdisegu

kate:
50 g purustatud tomatid
150 g mozzarella
20 g sibul
10 g küüslauk
pune

60 g tsukiini
35 g šampinjonid
60 g tomat
50 g paprika

10 g palsamiäädikas
tüümian
20 g oliiviõli
must pipar
sool
10 g küüslauk

valmistamine:
1. valmistada pitsataigen ja tomatikaste - õpetuse leiab siit.
2. valmistada marinaad köögiviljadele: segada omavahel oliiviõli, balsamico, tüümian, must pipar ja sool. koorida küüslauk ning pressida see küüslaugupressi abil marinaadi sekka. segada.
4. pesta ja viilutada tsukiini, tomat ning paprika, puhastada ja viilutada šampinjonid. tsukiini, tomat ning paprika valada üle marinaadiga ning lasta 15 minutit tõmmata.
5. kui taigen on kerkinud, tõsta see natukese jahuga ülepuistatud lauale või otse küpsetuspaberile ning sõrmedega ketta kujuliseks vajutada, kuni taigen on umbes 3 mm paksune - rullides ei tule nii õhuline.
6. katta pitsaketas järgmiselt: pintseldada kergel oliiviõliga, katta tomatikastmega, siis laotada pitsale riivjuust (või veel parem - õhukeselt viilutatud mozzarella) ning juustu peale marineeritud köögiviljad ja šampinjoniviilud.
7. kuumutada ahi 250 kraadini ning küpsetada 7-10 minutit, kuni juust on sulanud ja mullitab.

nb! tegelikult ei tükeldata itaalias pitsa peale asju nii väikeseks kui pildil näha, vaid need jäetakse üpris suuretükilisteks ning neid ei tule isegi hoolikalt ja ühtlaselt taignakettale laotada.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP