neljapäev, 2. detsember 2010

Hakkliha-paprikapirukas


2-4 portsjoni (olenevalt söögiisust)
Kohupiimamuretaigen:
125 g margariini
5 g küpsetuspulbrit
10 g paprikapulbrit
120 g jahu
125 g kohupiima

Kate:
250 g segahakkliha
1 sl õli
220 g erivärvilisi paprikaid
80 g sibulat
180 g tomatit
valge pipar, ürdisool, jahvatatud paprika

Üleriputamiseks:
100 g Emmentali juustu

Valmistamine:
1. Lõika külm margariin kaussi tükikestena, lase veidi pehmeneda. Kalla peale paprika ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning töötle taignakonksudega tükiliseks. lisa tükkidena kohupiim ja sega läbi, kuni on ühtlane mass. Vajuta taigen kokku, suru lamedaks kettaks, mässi toidukilesse ja pane tunniks külmkappi. Rulli kõvenenud taigen õhukeseks, lappa see kolmeks ning rulli uuesti õhukeseks. Vooderda pirukavorm taignaga ja tõsta külma.
2. Puhasta paprikad seemnetest ja valgetest membraanidest, lõika õhukesteks poolrõngasteks. Lõika sibulad õhukesteks viiludeks, keeva vette kastetud ja seejärel kooritud tomatid aga sektoriteks. Pruunista lahtinäpitud hakkliha suurel pannil õlis, lisa ettevalmistatud köögivili. Hauta segu 10 minutit väikesel tulel kaane all, tõsta seejärel kuumust ja lase ilma kaaneta veidi kuivemaks aurata. Tõsta pliidilt, lase täielikult jahtuda ja tõsta pirukapõhjale. Riputa ohtralt riivjuustuga üle ning küpseta 175 kraadi juures ahjus (alaosas?) 35 minutit. Kui juust kipub liiga vara pruunistuma, kata pirukas lahtise fooliumitükiga.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP