laupäev, 11. detsember 2010

Tuille valge šokolaadi ja ingveriga

2 portsjoni
põhi:
2 munavalget
100 g puudersuhkrut
60g võid
40 g jahu

täidis:
100 g valget šokolaadi
100 g vahukoort
ingverit
värskeid marju, melissi või münti kaunistuseks

Valmistamine:
põhja jaoks vahusta kergelt kaks munavalget puudersuhkruga, lisa 50 g sulatatud võid ning jahu, sega mikseriga läbi. määri küpsetusplaat võiga või kasta silikoonmatti, tõsta sinna lusikaotsaga õhem kiht tainast ja vormi lusikaga nii suured kettad, kui suuri korvikesi tahad. küpseta 175 kraadi juures, kuni taignakettad on servadest kergelt pruunikad – see võtab umbes 5 minutit, aga parim on ise läbi ahjuukse jälgida. tõsta kettad ahjuplaadilt vormi sisse või suru ketastest korvikesed hoopis pitsi või klaasi abil. seda tuleks teha suhteliselt kähku, kuna muidu tahkub küpsis ära ja seda ei saa enam vormida.
täidise jaoks sulata valge šokolaad vesivannil ning lisa sinna 40 g kuuma vedelat vahukoort, sega kokku. lase jahtuda, kuni segu tundub huultega katsudes jahe ehk siis on alla kehatemperatuuri. siis vahusta ülejäänud vahukoor ning lisa sellele ettevaatlikult segades valget šokolaadi – kõik ei pruugi ära kuluda. maitsesta ingveriga ning pritsi kreem korvikestesse. kaunista.

0 kommentaar(i):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KK10 köögis   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP